Taksäkerhet

Taksäkerhet

Vad krävs för ett tak ska vara säkert från olycksrisk? Säkerheten på tak är viktigt för att förhindra skador på människor och material, till exempel tegelpannor och liknande, som kan ta skada under olika takarbeten. För att skydda taket och förebygga olycksfall krävs att ditt tak är utrustat med särskilda skydd- och säkerhetsanordningar, som t.ex. snörasskydd.  I Arbetsmiljöverkets och Arbetsmiljölagens föreskrifter framgår de säkerhetsåtgärder som en arbetsgivare ska vidta innan ett takarbete, som exempelvis takrenovering, utförs. Information om vilka skyddsanordningar ditt tak bör ha kan du hitta i Boverkets Rapport 2000:1 ”Säkerhet på tak”. Du kan även ladda ner rapporten från Boverkets bokhandel. Vi berättar gärna mer om taksäkerhet och lämnat även kostnadsfri offert på arbetet.

Säkra tak kräver material av hög kvalitet

Vi på DB Tak & Entreprenad använder oss främst av material från tillverkaren CW LUNDBERG, som tar fram de ledande produkterna för taksäkerhet på marknaden. För att uppnå god säkerhet på ditt tak enligt konstens alla regler krävs specialistkunskap och gedigen erfarenhet. Vi är mycket rutinerade inom området, så tveka inte att kontakta oss för tips, en besiktning eller offert för taksäkerhet.

 

Takskydd på svart takplåt

Taksäkerhet är otroligt viktigt och ska inte slarvas med, detta används för att undvika olycksfall vid till exempel takskottning eller renovering.

Rött tegeltak med säkerhetsanordning

Säkerhet på tak är något den som är arbetsgivare måste vara noggrann med, Arbetsmiljöverket har utförliga föreskrifter för vad som gäller.

Taksäkerhet på rött tegeltak

Vi lämnar gärna en offert på taksäkerhet och svarar mer än gärna på frågor samt utför besiktning om så önskas.  Kontakta oss gärna så berättar vi vad vi kan göra för dig!

Kontakta oss

Ditt namn (obligatoriskt)

Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

Din epost (obligatoriskt)

Ämne

Ditt meddelande

Våra tjänster

Tegeltak

Vi är mycket erfarna inom tegelomläggning och arbetar enbart med takpannor och taktegel av högsta kvalitet. Vi hjälper dig att se till att ditt tegeltak håller i många år framöver och vi ger alltid 10 års garanti

Takpapp

Vi lägger ungefär 100 papptak och shingeltak per säsong, och använder oss av fabrikaten Icopal och Katepal för bästa resultat. Takpapp är ett alternativ som blir alltmer populärt!

Takskottning

Med ett kunnigt team av snöskottare på upp till 300 man har vi kapacitet att röja Stockholms tak från snö, oavsett uppdragets omfattning. Takskottning är inte bara viktigt för takets hållbarhet utan även er säkerhet.

Fasadmålning

Vi utför på målning av fasader såväl som professionella måleriarbeten av tak, staket, innertak, väggar och takfötter. Fasadmålning gör att du förhöjer helhetsintrycket på huset!

 

Plåtslageri

Våra skickliga plåtslagare gör allt från kompletta bandtäckningar till plåtgarneringar, tillverkade i vårt eget plåtslageri. Vi åtar de flesta uppdrag som rör plåtslageri.

Takplåtsmålning

Vi har lång erfarenhet av takplåtsmålning. Arbetet anpassas efter takets behov och vi är måna om att måleriarbetet blir snyggt gjort för att du ska få ett tilltalande och hållbart resultat.

Taksäkerhet

Taksäkerhet är viktigt för att förhindra skador på människor och material som tegelpannor som kan ta skada under takarbeten. Vi hjälper dig med taksäkerhet till ditt kommande projekt.

Vi finns i

DB Tak & Entreprenad utför olika uppdrag inom takläggning i Stockholm; Täby, Sollentuna, Nacka, Bromma, Lidingö, Tyresö, Åkersberga, Värmdö och Järfälla. Varmt välkommen för offert och information.