Våra tjänster

Vi erbjuder professionell takläggning av tegeltak, takpapp och takplåt samt utför takskottning och målning i Stockholm

Tegeltak

Vi är mycket erfarna inom tegelomläggning och arbetar enbart med takpannor och taktegel av högsta kvalitet. Vi hjälper dig att se till att ditt tegeltak håller i många år framöver och vi ger alltid 10 års garanti.

Plåtslageri

Våra skickliga plåtslagare gör allt från kompletta bandtäckningar till plåtgarneringar, tillverkade i vårt eget plåtslageri. Vi åtar de flesta uppdrag som rör plåtslageri.

Takskottning

Med ett kunnigt team av snöskottare på upp till 300 man har vi kapacitet att röja Stockholms tak från snö, oavsett uppdragets omfattning. Takskottning är inte bara viktigt för takets hållbarhet utan även er säkerhet.

Målning av takplåt & fasad

Vi utför på målning av takplåt & fasader såväl som professionella måleriarbeten av tak, staket, innertak, väggar och takfötter. Målning gör att du förhöjer helhetsintrycket på huset!

Takpapp

Vi lägger ungefär 100 papptak och shingeltak per säsong, och använder oss av fabrikaten Icopal och Katepal för bästa resultat. Takpapp är ett alternativ som blir alltmer populärt!

Taksäkerhet

Taksäkerhet är viktigt för att förhindra skador på människor och material som tegelpannor som kan ta skada under takarbeten. Vi hjälper dig med taksäkerhet till ditt kommande projekt.

Tegeltak

Tegeltak är ett av de mest populära taken i Sverige och även ett mycket vackert tak. Att lägga taktegel är en av våra absoluta specialiteter och varje säsong lägger vi ett hundratal tegeltak runt om i Stockholm. Vi är stolta över våra tegelomläggningar och lämnar alltid en generös 10-årsgaranti på våra tegelomläggningar.


Är du osäker på vilket tegel som passar ditt tak, är det bara att höra av dig till oss så kommer vi med råd och tips. Vår långa erfarenhet gör att vi vet vad man ska tänka på, och vad just ditt tak behöver. Vi hjälper dig som vill ha hjälp med läggning av tegeltak i Stockholm, Täby, Sollentuna, Nacka, Bromma, Lidingö, Tyresö, Åkersberga, Värmdö, Järfälla och områden i närheten.

Alltid 10 års garati
på takomläggningar

Klicka här för en kostnadsfri offert

Plåtslageri

Vi på DB TAK AB har gedigen erfarenhet och genomför både restauration samt nyproduktion av plåt. Våra plåtarbeten inkluderar allt från kompletta bandtäckningar, takavvattningar och beslag, till garneringar och mer detaljerade arbeten och vi levererar till hela Stockholmsområdet. Vad du än behöver hjälp med, kan våra skickliga plåtslagare lösa det! Vi erbjuder unika lösningar och vackra plåtarbeten.

Vi gör bland annat

 • Dubbelfalsad bandtäckningsplåt
 • Garneringar
 • Beslag
 • Korrugerad plåt
 • takavvattning
 • Regnhuvar
 • Plåtosar
Klicka här för en kostnadsfri offert

Takskottning

Under vinterhalvåret arbetar vi på DB TAK AB hårt för att röja Stockholms tak från snö och is som annars riskerar att skada byggnader och förbipasserande. Som licensierade snöskottare enligt Entreprenörföretagens eget utbildningsprogram, Skotta säkert, kan du vara säker på att vi alltid genomför takskottning med största hänsyn till takets konstruktion och allmänhetens säkerhet. Vi utför takskottning med kort varsel och du kan självklart anlita oss för återkommande uppdrag. Vi erbjuder fördelaktiga takskottningsavtal.

Våra takskottningsavtal

Takskottning: Avrop

Vårt smidiga akutavtal för snöröjning. Du ringer, vi är på plats på ditt tak inom 24 timmar! Under arbetets gång har vi fullt ansvar mot dig som kund. Däremot har vi inte ansvar för taket när vi inte är på plats för skottning.


Takskottning: Bevakning

Var förberedd under vintertider, och undvik att behöva reparera taket när våren kommer! Vi bevakar ditt tak och avgör när det är dags att komma och röja snö. I bevakningsavtalet för takskottning tar vi 100% ansvar för bevakning och skottning gentemot dig som kund. Avtalet gäller även när vi inte är på plats för att ta ner snö och is.

Klicka här för en kostnadsfri offert

Målning av takplåt & fasad

Vi genomför professionella takplåt- och fasadmålningar på såväl villor och radhus, som större hyresfastigheter och ser till att du får ett resultat av god kvalitet utan att det ska ta längre tid än vad det behöver. Förutom takplåt- & fasadmålning utför vi även många andra typer av professionella måleriarbeten, på yttertak, staket, innertak, väggar och takfötter. Som erfarna målare vet vi hur olika villkor påverkar valet av material och vilka metoder som krävs för att få ett bra resultat. Kontakta oss om du behöver kompetenta målare i Stockholm!


Vi målar bland annat
 • Tak
 • Fasader
 • Staket
 • Innertak
 • Väggar
 • Takfötter

Vi använder alltid högtryckstvätt

innan målning av takplåt

Klicka här för en kostnadsfri offert

Takpapp

Papptak är kanske inte det visuellt vackraste alternativet, men i många fall ändå ett väldigt bra alternativ. Det väger lite och passar till de flesta tak, allt från det brantare till det plana taket, ibland är t o m papptak det enda som kan läggas utan problem. Ett välskött papptak håller dessutom upptill 30 år, men inte helt sällan längre.


Vi har certifikat för Heta arbeten och använder oss av pappfabrikaten Icopal samt Katepal för att uppnå absolut bästa kvalitet och resultat. När du kontaktar oss gör vi en noggrann bedömning av ditt taks förutsättningar och vilka insatser som behövs för ditt papptak. Det gäller oavsett om du enbart behöver göra mindre takreparationer eller en omfattande takrenovering.

Vänta aldrig för länge

innan du renoverar

Klicka här för en kostnadsfri offert

Taksäkerhet

För att skydda taket och förebygga olycksfall krävs att ditt tak är utrustat med särskilda skydd- och säkerhetsanordningar, som t.ex. snörasskydd. I Arbetsmiljöverkets och Arbetsmiljölagens föreskrifter framgår de säkerhetsåtgärder som en arbetsgivare ska vidta innan ett takarbete, som exempelvis takrenovering, utförs. 


Vi använder oss främst av material från tillverkaren CW LUNDBERG, som tar fram de ledande produkterna för taksäkerhet på marknaden. Vi är mycket rutinerade inom området, så tveka inte att kontakta oss för tips, en besiktning eller offert för taksäkerhet.

Fråga oss om säkerhet för ditt tak!

Klicka här för en kostnadsfri offert

Om oss

När du anlitar oss på DB Tak & Entreprenad ABmöter du erfarna och engagerade takläggare, som gärna vägleder dig i de olika beslut du står inför när du ska lägga nytt tak eller renovera ett äldre tak. Vi vet nämligen att ett professionellt takarbete håller längre, och därför blir mycket mer prisvärt. Eftersom vi är säkra på att vi erbjuder väl utförda takläggningar, takrenoveringar m.m så får du som kund alltid 10 års garanti på våra utförda takomläggningar.

Läs mer om oss här