Taksäkerhet

Taksäkerhet

Vad krävs för ett tak ska vara säkert från olycksrisk? Säkerheten på tak är viktigt för att förhindra skador på människor och material, till exempel tegelpannor och liknande, som kan ta skada under olika takarbeten. För att skydda taket och förebygga olycksfall krävs att ditt tak är utrustat med särskilda skydd- och säkerhetsanordningar, som t.ex. snörasskydd.  I Arbetsmiljöverkets och Arbetsmiljölagens föreskrifter framgår de säkerhetsåtgärder som en arbetsgivare ska vidta innan ett takarbete, som exempelvis takrenovering, utförs. Information om vilka skyddsanordningar ditt tak bör ha kan du hitta i Boverkets Rapport 2000:1 ”Säkerhet på tak”. Du kan även ladda ner rapporten från Boverkets bokhandel. Vi berättar gärna mer om taksäkerhet och lämnat även kostnadsfri offert på arbetet.

Säkra tak kräver material av hög kvalitet

Vi på DB Tak & Entreprenad använder oss främst av material från tillverkaren CW LUNDBERG, som tar fram de ledande produkterna för taksäkerhet på marknaden. För att uppnå god säkerhet på ditt tak enligt konstens alla regler krävs specialistkunskap och gedigen erfarenhet. Vi är mycket rutinerade inom området, så tveka inte att kontakta oss för tips, en besiktning eller offert för taksäkerhet.

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar, kontakta oss. Vi svarar inom kort.

Komplett Taksäkerhet

Taksäkerhet

Taksäkerhet är otroligt viktigt och ska inte slarvas med, detta används för att undvika olycksfall vid till exempel takskottning eller renovering.

Arbetsmiljöverket

Säkerhet på tak är något den som är arbetsgivare måste vara noggrann med, Arbetsmiljöverket har utförliga föreskrifter för vad som gäller.

Kostnadsfri konsultation

Vi lämnar gärna en offert på taksäkerhet och svarar mer än gärna på frågor samt utför besiktning om så önskas.  Kontakta oss gärna så berättar vi vad vi kan göra för dig!